Смяна на дисплей / тъч скрийн на телефон

Преценка на щетите

Ако сте на нарушили целоста на дисплея на своя телефон, то най – вероятно сте го изпуснали, седнали върху него или сте го счупили в джоба на панталона, в следствие на което, моментално се вкарвате в приключение и е необходима смяна на дисплей. Може ли телефонът да бъде поправен, ако да, на каква цена? Освен цената за труд и материали, трябва да претеглите и времето, което ще прекарате, без мобилен апарат, или информацията намираща се на него.

Ако нов телефон струва около 100 – 200$, а частта, която трябва да се замени, струва някъде в същия диапазон, усилията и времето, отделено за ремонта няма да си струват. В случай, че ремонтът е значително, под трази стойност, ремонтът ще бъде оправдан.

Намиране на подходящ диспей / екран

Най – лесното решение, разбира се, ще е да се доверите на GSM сервиз Евроремонт Бургас - Несебър, вместо да се лутате безкрайно, из всевъзможни сервизи или да се опитвате, сами да извършвате ремонта. Страници като ОЛХ, Базар, Ебей или Амазон, е възможно да предлагат, части за ремонт, на вашето мобилно устройство, но имайте предвид, че може, да не съответстват в пълност на вашия GSM или таблет, както и самото качество да не е на ниво.

Необходими инструменти

Отварянето на мобилно устройство, не е лесна работа. Необходими са ловкост, сръчнност, добри познания и набор от инструменти – отверки, пинсети, микроскоп, ултразвукова вана, поялна станция, духалка с топъл въздух, мултицет, перо за китара. Всеки от тези инструменти, се използва по различен начин и има съответно предназначение в успешния ремонт. Например дипплеят на повечето андройд устройства, трябва да бъде внимателно нагряван, преди отстраняване. Трябва да се има предвид, че набирането на инвентар от инструменти, също не е евтино.

Принципи при смяна на дисплей

На пазара има страшно много мобилни устройства, нови и стари, така че, е трудно да се обясни, накратко в статия, как точно се подменя дисплей. Трябва да се има предвид, че някой устройства са капсуловани и единствения начин, за отстраняване на неизправност, е от производителя. Като източници на информация, могат да се ползват форуми или страници като Иутуб. Това което ще откриете, е че, телефонът е съставен от няколко вида, различни пласта, който трябва да бъдат внимателно отстранявани, за да се стигне до подмяната на дисплея.

Заключение

Ремонтите и смяната на дисплей, не са лесна работа. Устройствата от различните производители, изискват различен подход. Трябва да се внимава, при отстраняването на неизправност в един компонент, да не предизвика повреда в друг. Най – важното е, да направите проучване на пазара и да не правите компромис, при поправката на устройството със съмнителни компоненти и сервизи.

Изпратете запитване за ремонт на телефон или таблет чрез формата по-долу: